Till senaste kommentaren

Lärarstudent vill veta mer vad som händer i klassrummet.

Hej! Jag går på lärarutbildningen och vi arbetar med hållbar utveckling, jag ska skriva ett arbete om hur man kan arbeta med det i skolan och jag undrar lite om det finns mer om HUR det går till i klassrummet, bilder eller mer lektionsplaneringar?
therese Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Vad roligt att du är intresserad av hur man kan arbeta med lärande för hållbar utveckling. Ett sätt för att få en bra struktur för skolan är att gå med i Grön Flagg som är ett unikt lärandeprogram med certifiering inom hållbar utveckling. Tillsammans med Sveriges förskolor och skolor, med både lärare och elever, omsätter vi kunskap till direkt handling och skapar förutsättningarna för långsiktig förändring – och viljan att göra skillnad. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools.

  Lärandeprogrammet Grön Flagg består av sex steg som över ett läsår hjälper skolor att arbeta mer strukturerat och engagerat med processer för hållbar utveckling. Grön Flagg-metoden är flexibel och lätt att anpassa och omsätta direkt, oavsett verksamhetens egna förutsättningar.

  De sex stegen bildar en Grön Flagg- resa där alla delar av lärande för hållbar utveckling ingår. För att läsa mer om de olika stegen klicka här.

  Titta gärna på denna film om Grön Flagg, klicka här.


  Lycka till med dina studier och du får gärna återkomma om du har fler frågor eller funderingar!

  Kristina Administratör Grön Flagg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.