Kan man plocka skräp var som helst?

Kan man plocka skräp var som helst? Eller får man ett distrikt tilldelat? Jag tänkte plocka i mina kvarter i Broängen, Tumba, Stockholm. Ett par timmar. Räcker det?
Susanna Johansson

Kommentarer

 • Hej Susanna,

  Ni bestämmer på egen hand var ni plockar. Det kan vara på din gata, i en park eller skog som ligger nära där du bor – det finns tyvärr skräp överallt. Det blir toppen att du plockar skräp i dina kvarter och ni bestämmer också själva hur länge ni vill plocka.

  Lycka till med plockningen och tack för ert engagemang!

  Vänliga hälsningar,
  Hannah Projektassistent
 • Ni säger att man får bestämma på egen hand var man plockar. Men på er hemsida står det: "Det kan vara lockande att plocka skräp längs våra bilvägar där det tyvärr ofta ligger en hel del skräp. Men vägstädning klassas som vägarbete och kräver särskild utbildning i bland annat trafiksäkerhet. Tänk på att vägområdet kan sträcka sig flera meter från vägen och inkludera både vägren och diken" så hur funkar det egentligen när man bor mitt i stan? Hur vet man var det är ok att städa när det är vägar överallt? Går det bra så länge man stannar på gångvägen?
  Michelle
 • Hej Michelle,

  Ledsen att det är otydligt beskrivet på vår hemsida. Vi menar främst att man inte ska plocka skräp där det kan innebära fara, till exempel på en vägren längs en motorväg. Det går jättebra att plocka på en gångväg inne i stan, man får förstås hålla koll på trafiken runt omkring sig men du behöver inte tänka att du ska vara flera meter från bilvägen om det finns tydligt markerad skillnad mellan gångväg och bilväg.

  Hoppas det var till hjälp!
  Hanna Kommunikatör
 • Hej Hanna,
  Nu svarade du på mitt inlägg som senare ledde till en fråga från Michelle. Nu har hon kanske inte fått ditt svar. Om du har hennes epost, kanske du kan skicka detta till henne också.
  MVH
  Susanna
  Susanna Johansson
 • Hej Susanna!

  Tack för att du hör av dig! Svaret har skickats till Michelle också eftersom hon har skrivit i samma tråd som dig.
  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.