Till senaste kommentaren

kan en förskola ha flera konton?

Hej
vi är en förskola som är i startgroparna för att ta oss an grönflaggprojektet. Vår förskola har 3 avdelningar och 80 barn i åldrarna 1-6 år.
Vi har valt tre teman, och ska koppla dessa till de områden vi önskar utforska och utveckla tillsammans med barnen.
När vi läser om hur resan ska se ut med val av utvecklingsområden och dokumentation inser vi att dessa kommer att skilja sig markant åt beroende på vilken åldersgrupp vi jobbar med samt vilket syfte pedagogerna kommer att behöva rikta in sig på. Med andra ord tror vi att målet kommer att se olika ut på de olika avdelningarna för samma temaområde. Ska vi ändå ha samma grönflagg konto och i så fall hur skriver vi under beskrivning av utvecklingsområde samt hur dokumenterar vi?
Mvh
Lina

Kommentarer

 • Hej Lina,

  Vad roligt att ni ska starta upp med Grön Flagg!

  Det är möjligt att skapa flera olika konton och ha avdelningsnamnen på respektive (utöver förskolenamnet) som du undrar.

  Men ni kan även göra så att ni i respektive utvecklingsområde skriver tre separata stycken med varsin rubrik, ett för varje avdelning med dess planerade aktiviteter och mål. Ni gör då likadant i slutrapporten, en rubrik och stycke för respektive avdelning i rapporteringsfältet "Vad gjorde vi?". Under slutrapporteringsrubriken "Vad tar vi med oss?" kan ni skriva antingen erfarenheter från respektive avdelning, eller en samlad slutkommentar om hur arbetet med respektive område fungerade på hela förskolan.

  En tredje variant är att ni tripplar alla utvecklingsområden, så att varje avdelning får en uppsättning av alla. Det blir då totalt 9 utvecklingsområden på resan. Var då noga med att tydligt skriva vilket som tillhör respektive avdelning.

  Lycka till!

  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.