Till senaste kommentaren

Information om bära med sig sitt skräp hem istället för att släppa ned det på marken.

På hur många språk talar, exmpelvis på "Håll Sverige rent", om att man inte får släppa sitt skräp rätt ned på marken, ? Jag undrar i " stilla sinne" om tvåspråkiga är inne på miljösidor på nätet och deltar i bland annat detta om skräp på asfalt och i naturen. Och att de lär sina icke-svenskspråkiga vänner vad som gäller. Det är ständigt "färskt" skräp i närmiljön.
Jag behöver inget svar.
Inga-Britt Jansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Inga-Britt,

  Vi har affischer om allemansrätten på flera olika språk som ett sätt att göra informationen tillgänglig för fler. De får man gärna använda i sammanhang där inte alla kan svenska.

  Längst ner på den här sidan hittar du affischerna »

  Generellt är det viktigt att vi hjälps åt att sprida kunskap om att skräp inte hör hemma i naturen. Det är långt ifrån alla som själva surfar in på miljöhemsidor eller deltar i skräpplockaraktiviteter.
  Hanna Kommunikatör

 • Den information som ges i broschyrer, tidningar, affischer om allemansrätten läses med säkerhet bara av de redan "frälsta".
  Det som behövs är tydlig information "på gatan", på papperskorgar mm.
  Det är bra att skräp plockas och uppmuntran till det, men det är som att hälla vatten i en trasig hink.
  Vi måste få ett slut på nedskräpningen.

  Catharina
 • Hej Catharina,

  Du har absolut rätt, det gäller att nå ut med informationen längre än till de redan frälsta. I somras gjorde vi ett pilotprojekt för att minska antalet slängda fimpar med hjälp av just information på gatan och på papperskorgar. Resultatet blev väldigt bra - mängden fimpar halverades. Så det är väldigt intressant att jobba vidare med.

  Mer information om pilotprojektet med fimpar »
  Hanna Kommunikatör
 • Tack, det var ett intressant och välbehövligt projekt. Skulle behövas på många ställen i landet. Kan vi sen få kommunaltrafiken att informera på perronger och vid busshållplatser att det är rökförbud, skulle mycket vara vunnet.
  Catharina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.