Info till fimpkastare

Hej,

Jag vill ofta säga något till dem som slänger fimpar. Det är lätt att det blir otrevlig stämning. Har gjort en "infolapp" som jag tänkte dela ut till dem som kastar fimp.
Så här ser den ut:  Cigarrettfiltret består till stor del av en slags plast, cellulosaacetat, som precis som annan plast blir till mikroplast om den hamnar i miljön. I filtret fastnar tobakens farliga ämnen för att de inte ska nå rökarens lungor, ämnen som även är farliga för naturen, bland annat kadmium som även finns i batterier. Studier visar att lakvatten från fimpar är akut giftiga för fiskar. + er logo.  Är det ok för er?

Har ni något liknande som går att använda?

Kommentarer

 • Hej!

  Vad bra att du engagerar dig mot skräpet!

  Den fakta som du skrivit om fimpen stämmer bra, men vi vill inte att nån annan än vi själva använder vår logotyp. Däremot får du gärna hänvisa till att faktan kommer från vår hemsida. Tyvärr har vi inte något färdigt material om fimpen just nu som passar för att dela ut.

  Det kan vara svårt att säga till människor att man inte ska slänga fimpen på marken, särskilt om de reagerar med att bli arga. Men ditt budskap har nog ändå effekt, även om de inte vill ta till sig det just då. Sociala normer är en stor förklaring till att vi skräpar ner, även om vi vet att det är fel så ser vi ju att andra gör det. Att du säger till är ett bra sätt att visa att det faktiskt inte är okej att fimpa på gatan.

  En idé kan vara att tipsa om att skaffa en fickaskkopp, det finns några olika varianter som gör det enkelt att bära med sig fimpen utan att det luktar.

  Lycka till!


  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.