Hur jobbar ni med informationskampanjer för att förebygga avfall?
Hej! Jag håller på att skriva ett examensarbete om avfallskampajers påverkan på människors beteende för att materialåtervinna och förebygga avfall. Hur jobbar ni med informationskampanjer för att förebygga avfall? Jag har sett på er Instagram att ni har bilder med "prylar som inte blir skräp". Har ni sett något resultat av dessa kampanjer? Brukar ni ha uppföljning av era informationskampanjer?
Följ inlägget
0
följare
tack för din fråga! Vårt huvudfokus på Håll Sverige Rent är att ingen ska skräpa ner, så våra största kampanjer handlar om skräp. Sen pratar vi om återvinning och förebyggande av avfall som två sätt att minska nedskräpningen. Till exempel blir saker man bara använder en gång förstås oftare skräp än något man tar med sig hem igen och återanvänder.
En kampanj vi har på temat är Hej då engångsmugg. Där har vi tillsammans med t.ex. Pressbyrån arbetat för att minska antalet engångsmuggar vid köp av kaffe. Mer om Hej då engångsmugg kan du läsa här »
Ett annat projekt vi har drivit tillsammans med Swedish Match är Panta dosan som handlar om att öka återvinningen av snusdosor. Här kan du läsa mer om Panta dosan »
Hoppas det var till hjälp!
Tack för svaret! Det låter som två väldigt bra kampanjer 😀 Har ni sett något resultat av dessa kampanjer? Brukar ni göra uppföljning av era informationskampanjer?
Absolut, vi följer upp alla våra kampanjer. Under pilotprojektet för Panta Dosan pantades 6880 dosor. Om de staplades på varandra skulle de nå högre än Kaknästornet.
Under de första fyra månaderna av Hej då engångsmugg minskade förbrukningen av engångsmuggar bland kaffeköpare på Pressbyrån och 7 Eleven med 1,55 procent i hela riket och 5,67 procent i butiker med studentnära lägen. Mer detaljerade resultat finns i vår kopprapport från projektet »