Håll Sverige Rent-dagen 19 sep

Hej,

Det är många skolor och förskolor som hör av sig till oss och vill engagera sig i Håll Sverige Rent-dagen. Det tycker vi är fantastiskt!

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka gratis material till skolor och förskolor. Det gör vi istället varje vår under Skräpplockardagarna - barnens stora aktion mot nedskräpning.

Var gärna med och plocka skräp ändå med egna påsar!

Tips!
Låt skräpet ta plats i undervisningen men hjälp av Skräplabbet.
Där får ni lära er allt om skräpets konsekvenser för naturen och havet, men också om hur skräpet kan förvandlas till något bra. Ni får även tips på hur ni själva kan hjälpa till att minska nedskräpningen – men också möjlighet att utforska, experimentera och klura på egna lösningar.

Lycka till med er skräpplockning!


Håll Sverige Rent Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Efter ett tips och mycket letande hittade vi att ni har något som heter Håll Sverige rent-dagen 19 september. Men det är enbart rubriken som säger något, texten handlar om annat. Vad innebär Håll Sverige Rent- dagen? Samarbetar ni med kommuner då? Kan barnen få diplom trots att ni inte tillhandahåller övrigt material? Saknar helt enkelt mer information under den rubriken:)

  Tack på förhand
  Johanna
  Förskollärare
  Johanna
 • Hej Johanna!

  Här kan du läsa mer om kampanjen Håll Sverige Rent-dagen och här kan du hitta de öppna event som man kan ansluta till.

  Till just denna kampanj tillhandahåller vi inte diplom.

  Vänligen,
  Josefin Projektassistent
 • Hej!
  Vår skola har nu plockat skräp, i mängder; och undrar nu om ni hämtar upp säckarna eller ska vi på egen hand forsla bort dem.

  Vänligen Aspnässkolan i Järfälla
  Helena Johansson
 • Hej Helena,

  Vad roligt att ni har plockat skräp! Tack för ert engagemang!

  Tyvärr har Håll Sverige Rent ingen möjlighet att hämta upp skräp. Ni får gärna sortera i den mån det går i er vanliga sopsorteringen alternativt höra av er till kommunen och se om de kan hjälpa er att hämta upp det.

  Vänligen,
  Josefin Projektassistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.