Till senaste kommentaren

Gäller det mer än hav, sjöar nära hav också?

Jag har fått OK från de som jobbar vid en strand att rensa med metalldetektor och plockar även upp hamburgerpapper och glas etc medan jag går där.  En annan kille hade även gjort samma sak med vadarstövlar ifjol hörde jag.  

Jag gjorde det i sommar mest pga att katter och hundar vistas vid sjön (med en strand som vid haven) och de har mjuka tassar men det gagnar ju såklart också människor, både de som inte skräpar ner och de som skräpar ner... Sjön heter Storsjön i Gästrikland och badstranden Strandbaden, vattnet kommer från utloppet till havet vid Forsbacka och Gävle där det idkas mycket fiske.

Vet inte riktigt hur det skulle passa in i HSR men har gillat klistermärken etc med loggan sedan barnsben. Alltid varit miljöknutte.

Be well,
Lars Patrik Wilhelm Johansson
Årsunda Gästrikland


Patrik Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Patrik!

  Tack för att du engagerar dig mot skräpet!

  Vi tycker förstås att det är viktigt att det plockas skräp vid alla vatten, inte bara vid havet. Under våren samlar vi alla som plockar skräp vid vatten i vår kampanj Kusträddarna, med avslut på Nordiska kusträddardagen då människor i hela Norden går ut och plockar skräp på samma dag. Nordiska kusträddardagen brukar hållas första lördagen i maj varje år.

  Mer om Kusträddarna »
  Hanna Kommunikatör
 • Ja andra får ju gärna plocka of course men jag tar ju det som de med maskiner som jobbar där missar på sina 2 eller 3 årliga genomkamningar med grävskopa med räfsa bakom och de tyckte det var OK att jag kollade glas, plast o metall med detektor som djur kan äta eller trampa in (katt, hund även människor).  
  Fåglar tar ju också alla dessa fimpar som kastas ute nu när de bojkottats mer eller mindre inomhus, inte så genomtänkt kan man tycka...då borde fimpkorgar sättas ut vid rastplatser på landet vid restauranger.

  Jag undrade mer om det kunde märkas ut på Sverigekartan ni har att "denna strand plockas"...jag fortsätter i vilket fall en timme varannan dag innan kvällskaffet.

  Ska kolla länken
  PS bekräftar härmed att 50% av skräpet numer är fimpar även vid småsjöar.

  Be well,
  L Patrik W Johansson
  Strandbaden Årsunda
  aka Gästriklands (lätt nerskräpade) riviera
  Patrik Johansson
 • Hej igen,

  Härligt att du fortsätter plocka skräp. Men jag är lite osäker på vilken Sverigekarta du menar?
  Hanna Kommunikatör
 • Jag såg en karta med prickar där det plockades som mest i Sverige (läs Bohuslän som drabbats hårt), undrade bara om det också kommer för de som plockar sjöar.  Håller ögonen öppna om det gör det och anmäler stranden så den får en prick = plockas.

  Be well,
  LPWJ
  Patrik Johansson
 • Gör så! Det kanske är Strandstädarkartan du tänker på? Den drivs av Västkuststiftelsen och finns därför bara tillgänglig längs den kusten.

  Här finns Strandstädarkartan »
  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.