Följa upp Grön Flagg

Hej,

På vilket sätt följer ni upp skolorna som fått ett gröntflaggcertifikat? Eller gäller stämpeln "Grön Flagg" hela tiden, fast man i längden kanske inte fortsätter att arbeta med en hållbar inriktning.

Mvh
Daniéla Melin
Daniéla Melin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Daniéla och tack för ditt inlägg.

  Grön Flagg-certifieringen är giltig i sex månader, om man inte har påbörjat en ny resa. Vårt digitala verktyg har koll på detta. Syftet med Grön Flagg är att skolor och förskolor ska arbeta kontinuerligt och strukturerat med lärande för hållbar utveckling.

  Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Utbildning
 • Intressant. Jag har nämligen haft intervjuer med eleverna på en Grön Flaggskola. I min mening, och när jag tolkat elevernas svar arbetar inte skolan aktivt med hållbar utveckling. Eleverna visste inte ens vad en Grön Flaggskola är.
  Daniéla
 • Hej!

  Det kan bero på var i processen de befinner sig och hur aktivt skolan arbetar med att sprida sitt Grön Flagg-arbete. Det kan också vara så att skolan jobbat tidigare med Grön Flagg men inte är aktiva i dagsläget. Vi arbetar kontinuerligt med att informera skolorna om hur länge ett Grön Flagg-certifikat är giltigt.

  Om du vill få kontakt med en aktiv Grön Flagg-skola hjälper vi dig gärna. Mejla på gronflagg@hsr.se eller ring 08-505 263 00.

  Vänliga hälsningar
  Kristina Utbildning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.