Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Flaggans hållbarhet

Jag undrar hur lång hållbarhet man räknar med att en stor flagga har?
Vi har haft våran i 1 år och 3 mån år och den är jättesliten. Ingen hållbar utveckling tänker jag. Borde den inte gå att göra i ett mer hållbart material?

Kommentarer

  • Hej Maria!

    Vad tråkigt att den redan är sliten och självklart kan det kännas som om det inte är hållbart med en så kort livslängd. Flaggfabrikören hälsar dock att beroende på när var och hur man flaggar påverkar livslängden av den och kan ibland göra att den är sliten redan efter ett år.

    "Se till att flaggan går i topp ordentligt och att flaggan ligger an mot stången. Om den inte gör det kan flaggans hörn fransa upp sig. Det gäller också om flaggan är hissad i för hård vind. En tumregel är att flaggan ska vaja, inte smattra. När flaggan halats, ska den sträckas och vikas, likt underlakan. Om den är fuktig ska den torkas först. Har flaggan blivit smutsig kan den tvättas i maskin som kulörtvätt i 40 °C.

    Flaggan kommer ifrån Flaggfabriken Kronan och är av deras högsta kvalité. Om flaggan går sönder och ni tror att det beror på ett fabrikationsfel, kontakta Kronan, 042–38 80 90/ info@flagga.com. Tänk på att flaggans sömmar förr eller senare kommer att brista genom förslitning. Det beror oftast inte på något fabrikationsfel och är därför inget som Kronan åtar sig att åtgärda. Kronan hälsar också att en flagga är en förbrukningsvara, vars livslängd är mycket svår att beräkna. Avgörande är väder, vind, skötsel, hur många timmar per dygn flaggan är hissad osv. Det är inte ovanligt att en flagga kan ha blivit utsliten efter ett år.
    Yttersömmen är den som vanligen slits fortast. Laga skador så fort de upptäcks, så får flaggan längre livslängd. Enklast sker det genom att renskära flaggans ytterkanter, dubbelvika tyget och sy en ny söm med en kraftig polyestertråd på en sy­maskin."

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.