FAQ – Förskolor, skolor och föreningar i Skräpplockardagarna

Anmälan för deltagare i Skräpplockardagarna är öppen! Hoppas du vill delta i årets kampanj! Här hittar du vanliga frågor och svar:

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig via https://hsr.se/skrapplockardagarna/anmalan. På sidan hittar du en instruktion om hur du går tillväga.

När och var kan jag plocka?
Från 1 mars och framåt kan ni välja att plocka när och hur många gånger ni vill. Vissa kommuner har valt att arrangera lokala skräpplockardagar under samma vecka, så gå gärna tillbaka och läs mer i eventet som du anmält dig till.

Säker skräpplockning - Att tänka på!
Att plocka skräp kan vara en lärorik och rolig aktivitet. Men det är viktigt att tänka på säkerheten när man plockar tillsammans med barn. Läs mer som säker skräpplockning med barn här.

Vilka får delta?
Alla är välkomna att delta! Skräpplockardagarna riktar sig främst till skolor och barn- & ungdomsföreningar, men privatpersoner, företag och organisationer är också välkomna att plocka skräp under våren.

Får vi inga påsar?
I år har vi valt att inte skicka ut några gratis påsar i Skräpplockardagarna. Här kan du läsa mer om varför vi valt bort påsarna i årets kampanj.

Hittar du inte svar på din fråga?
Hör gärna av dig till oss på spd@hsr.se!
Håll Sverige Rent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.