Till senaste kommentaren

Bryta "trenden" att folk inte bryr sig om skräp

Vi ska arrangera en Skräpplockardag i Dalby, Lunds kommun 3/5. Jag plockar själv varenda dag jag är ute och går och blir både ledsen och arg över människors beteende. Det är hemskt hur det blivit. Folk verkar inte "se" eller bry sig mycket utan jag iakttar att de flesta bara går förbi. Denna "trend" måste brytas och det är i skolorna man måste informera och prata mer om detta. Jag tror det kan göras mycket mycket mer. Utanför högstadieskolan i vår lilla by ligger alltid slängt godispapper, glasspapper, dessa evinnerliga energidrycksburkar och annat papper, plast, snusdosor och cigarettpaket i en enda aldrig sinande ström.

Monica Nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Monica!

  Tack för ditt inlägg! Du har rätt - vi behöver ändra människors beteende kring skräp. När vi gör undersökningar säger de allra flesta att de tycker nedskräpning är ett problem, men det finns uppenbarligen ett gap mellan vad man tycker och vad man gör när det gäller skräp.

  Vi tycker också det är viktigt att prata om skräp i skolan. Just nu pågår Skräpplockardagarna där 600 000 barn plockar skräp och lär sig om skräp. Löpande under året har vi våra program Grön Flagg och Unga Reportrar där skolor och förskolor lär sig om hållbar utveckling.

  Sist men inte minst - fantastiskt bra att du plockar skräp! Forskning visar att vi påverkas av det vi ser att andra människor gör. Till exempel skräpade folk ner mindre om de precis hade sett en person plocka upp skräp.
  Hanna Kommunikatör
 • Tack för ditt svar. Vi har plockat idag också på vår promenad

  Tycker också att Trafikverket inte gör ett speciellt bra arbete då dikena längs alla Sveriges vägar är fulla med skräp och där kan man inte riktigt plocka som vanlig medborgare 

  Monica Nilsson
 • Bra jobbat med skräpplockningen!

  Vi samarbetar just nu med Trafikverket i ett pilotprojekt om att minska nedskräpningen längs vägar och vid rastplatser, så förhoppningsvis blir det mindre skräp i diken framöver.

  Här kan du läsa mer om projektet »
  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.