Till senaste kommentaren

Bedriver HSR påverkansarbete för förändrad lagstiftning?

Jag försökte hitta någon information om er påverkansarbete, men lyckades inte hitta den. Efter att ha läst denna SOU http://www.sou.gov.se/wp-content/uploads/2020/08/SOU-2020_48_webb.pdf blev det ganska tydligt för egen del att det som krävs för att ta tag i nedskräpningsproblemet på riktigt är förändrad lagstiftning (se t.ex. kap 10 Översyn av ökad efterlevnad av nedskräpningsförbudet). Jag undrar därför om ni driver igenom några förändringar i relevant lagstiftning / regelverk på nedskräpningsområdet? Om ja, var hittar man mer information om detta? Om inte, vet ni vilka andra aktörer/organisationer gör detta?

Kommentarer

  • Hej Lena,

    Vi håller helt med dig om att nedskräpningsproblemet kräver förändrad lagstiftning. Vi tror även att informationsinsatser fortsatt är mycket viktiga. Det är många idag som tänker att det städas i stadsmiljö, och därför fortsätter att skräpa ner både i stad men även i naturen. För oss på Håll Sverige Rent är det därför tydligt att vi måste fortsätta med våra informationskampanjer.

    Vi arbetar med påverkansarbete, både på politiken och för att påverka allmänheten. Vi är bland annat behjälpliga för staten vid utredningar och informationsinsamling.

    Har du fler frågor om vårt påverkansarbete är du varmt välkommen att höra av dig till Frida Änghede, frida.anghede@hsr.se, som arbetar med påverkansarbete.
    Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.