Återvinigsstationer

Hej
Har ni koll på återviningsstationer. Där finns det mycket skräp. Kommunen är dålig på städa. Jag bor bara 20 meter från en. Det är tur att jag har staket. Jag tycker att det ska vara förbjudet att ha sådana utställda. Vi lever på 2000 talet. Det måste finnas något bättre.
Sven-Olov Lundgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sven-Olov!
  Tyvärr skräpas det ofta ner på återvinningsstationer, men det är inte kommunen som är ansvarig för att städa på och runt dessa utan det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Felanmäl gärna stationer som behöver städas eller tömmas här så hjälper du dem att hålla den ren: https://www.ftiab.se/172.html
  Stefan Ansvarig kommunsamarbeten
 • Det var inte det som jag menar. Tänk hur många tusen bilar som kör till miljö stationer varje dag. Det ska vara en bil som drivs med gas eller annat drivmedel. Som kör runt och samlar in skärpet. Jag bor nära en station. Dit kommer ca 200 bilar på 10 timmar. Och det är ett litet samhälle med två stationer. Det är nog dags att tänka om hur vi samlar in återvinning material. Hushålls tunnor måste ju vara bra om man ska tänka miljö.

  Sven-Olov Lundgren
 • Hej Sven-Olov!
  För att minska transporterna och öka bekvämlighet och sortering så är det många kommuner som går över till att hämta alla typer av förpackningar i närheten av bostaden i så kallade fyrfackskärl eller i olikfärgade påsar. Det finns även en förordning som säger att en sådan insamling ska byggas ut i hela landet och det kommer att leda till väsentligt minskade transporter. Vi hoppas att detta sker så snart som möjligt, men till dess får vi finna oss i att många får ta sina egna bilar till återvinningsstationerna.
  Stefan Ansvarig kommunsamarbeten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.