Till senaste kommentaren

Återanvändbar skräppåse hos Naturkompaniet

För att det ska bli lätt att göra rätt vill vi gärna bjuda dig på en gratis återanvändbar skräppåse som du kan använda för att få med dig skräpet hem i sommar. Påsen hämtar du ut i någon av Naturkompaniets butiker från och med 24 juni.

Var är påsen tillverkad?
Årets skräppåse har vi tagit fram tillsammans med Fauna i Rättvik, Dalarna. Det är där den är uppsydd och tryckt.

Vilket material är påsen gjord av?
Skräppåsen är tillverkat ett OEKO-TEX-certifierat tyg av återvunnen polyester från spillmaterial som tillverkats i Polen. Påsen har en flourkarbonfri ytbehandling (DWR) och PU på insidan. Den har också ett GOTS-certifierat bomullssnöre och ett BlueSign-certifierat snörlås.

Hur ska jag tvätta påsen?
Påsen kan du tvätta i tvättmaskin på 30 grader. Vänd den gärna så att trycket hamnar på insidan för att minska slitaget, och tvätta den gärna i en guppypåse för att förhindra att eventuella mikroplaster läcker ut. Guppypåse finns att köpa i butiker som Naturkompaniet.

Det är tack vare Naturkompaniet och deras Naturbonus som Håll Sverige Rent under 2021 fått möjligheten att arbeta för en renare natur.


Håll Sverige Rent Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Hur kan ni tillverka en påse i plast som kan ge ifrån sig mikroplaster?
  De flesta polyesterbaserade tyger som finns ger ifrån sig småpartiklar hela tiden när de används. Det kan lossna flagor på grund av att tyget torkar och fibrer lossnar vid användande och vid tvätt.

  Om mikroplasterna ska försvinna måste polyestertyger och garner förbjudas.
  Polly-Ester
 • Hej!

  Tack för din fråga. Vi tittade på flera lösningar när vi tog fram flergångspåsen, bland annat en påse i bomullstyg, men tyvärr visade testerna att bomull inte klarar vätan från blött eller kladdigt skräp. Påsen är gjord av 100% återvunnet material och när vi tittade på livscykeln bland de olika alternativen hamnade vår nuvarande flergångspåse i toppen.

  I vår FAQ ovan hittar du våra rekommendation på hur man vid behov kan tvätta påsen för att undvika utsläpp av mikroplaster.

  Vänliga hälsningar
  Håll Sverige Rent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.