När är Skräpplockardagarna 2020?

Hej!
Undrar ifall datum för skräpplockardagen för 2020 bestämt?

Mvh
Malin
Balderskolan Norrtälje
Malin Ljung Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen 31 januari-15 maj 2020. Under den perioden kan skolor och förskolor få gratis skräpplockarmaterial från oss.

  Här hittar du mer information om Skräpplockardagarna »
  Hanna Kommunikatör
 • Hej.
  Är det någon speciell dag/några speciella dagar då man ska plocka skräp? Förstår att man kan plocka när man vill. Men vad är tanken? Vet att det varit speciella veckor/dagar tidigare år.

  MVh
  Robin
  Robin Molin
 • Hej Robin,

  Tack för din fråga! Det är kommunerna som bestämer ev. speciella dagar eller veckor för skräpplockaraktiviteter. Just nu håller kommuner på att planera för Skräpplockardagarna, men här kan du hålla utkik på vad som händer i din kommun.

  Vänliga hälsningar
  Jane Projektadministratör
 • Hej
  När levereras det beställda materialet till skolorna?
  Tidigare har vi på kommunerna delat ut materialet och då har vi leveransdatum(vecka) som startdatum på skräpplockardagarna.
  Har inte hittat leveranstider i år.
  Mvh Jan Falebjörk
  Kungsbacka kommun
  Jan Falebjörk
 • Hej Jan!

  Materialet levereras 5-10 dagar efter att skolan eller förskolan lagt beställningen i vår webbshop.
  Hanna Kommunikatör
 • Hej igen,
  Om jag förstår detta rätt så kommer skolorna att plocka skräp med erat material som dom fått mellan 31 januari-15 maj 2020?
  Kungsbacka kommun kommer som tidigare år att ta emot dessa sopor kostnadsfritt från skolorna på återvinningscentralerna och med sopbil i samband med ordinarie sophämtning under vecka 16-19, men inte under en så lång period som ni nu valt att driver denna kampanjen. Kan redan nu ana att detta kan skapa missnöje i leden.
  Jan Falebjörk
 • Hej Jan,

  Det stämmer, Skräpplockardagarna pågår under perioden 31/1-15/5. I informationen från din kommun går det bra att informera att kommunen under en period erbjuder hjälp med skräpet och övrig kampanjperiod får deltagarna själva ta hand om det. Det finns fela kommuner som gör så. Återkom gärna med eport till oss om du vill att vi ändrar er kommuns information på vår webb. Stäm gärna av länken vi fått också, den verkade inte funka.

  Vänliga hälsningar
  Jane Projektadministratör
 • Hej! Kan man välja en vecka fram till 15 maj för hittar inget under Strängnäs kommun. Jag arbetar på Stallarholmens förskolor. Med vänlig hälsning, Sussie
  Susanne Hellström
 • Hej Sussie,

  Det är helt fritt fram för er att välja en vecka för skräpplockning. Er kommun ser inte ut att vara anmäld, så tänk på att ni själva tar hand om skräpet efter plockningen.

  Tack för att ni hjälper till att hålla Sverige rent!
  Jane Projektadministratör
 • Vi på Järvsö förskola undrar om det är nå speciellt datum för att börja Plocka?
  Nathalie
 • Hej Nathalie,

  Tack för din fråga. Skräpplockardagarna pågår under heöa våren, fram t o m den 15 maj. Det går jätte bra att planera in skräpplockaraktiviteter utifrån när det passar er. Läs gärna här vad som händer i din kommun.

  Tack för att ni hjälper till att hålla Sverige rent!
  Vänligen
  Jane Projektadministratör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.