Vitpigmenterad linoljesåpa?

Hej,
vi har ett lutat + vitoljat golv sen några år tillbaka. Har använt vitpigmenterad golvsåpa från *erdins. Som vi ändå är rätt nöjda med hittils, men på vissa mer utsatta ställen så märker man att träet är börjar kännas torrt och inte lika motständigt mot smuts och fläckar. Den här såpan är baserad på sojaolja och upplever den inte alls lika fet som linoljesåpan (som vi har till alla annan rengöring) kan man lägga i vitt pigment i linoljesåpan för att fetta golvet igen? Eller behöver man olja om golvet för att den ska få tillbaka sitt skydd och mättas igen? Det är nämligen bara på vissa ställen som golvet börjar tappa lyster så känns tråkigt att behöva behandla allting för att slippa ojämnheter..

Kommentarer

  • Hej,
    Du nämner inte om golvet är ett gammalt trägolv eller om det är nylagt och förbehandlat med vit olja/pigment? Inte heller om det har blivit fläckvis slitage som är ett vanligt förekommande problem hos lutade och vitoljade golv. Tyvärr är de extra svåra att underhålla just eftersom de innehåller pigment. Och att tillsätta vitt pigment till linoljesåpa skulle varken göra till eller från tyvärr.

    Däremot har jag svårt att tro att vanlig städning med en liten dos av linoljesåpa skulle förstöra ytan, tvärtom (skurning med hård borst undvikes däremot...). Jag skulle iallafall själv prova lite mer flitig användning av linoljesåpa vid städning innan jag funderar på annan behandling eller åtgärd.
    Amelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.