Till senaste kommentaren

Vilken blandning av slamfärg är det på er bild från Gysinge?

Hej.
Jag undrar hur ni har blandat den nyansen av slamfärg - nedersta våning och fönstret längst till vänster- den ljusa nyansen. Alltså på bilden av huset som är målat i olika färger här på hemsidan. Vi gillar den nyansen och skulle gärna vilja måla med den.

Kommentarer

  • Hej,
    Under en tidigare period (många år sedan nu) testade vi att blanda slamfärgskulör med upp till 50-60% vit slamfärg för att få ljusare nyanser. Sedan flera år tillbaka har vi tagit tillbaka den rekommendationen då vi upptäckte att den färgen inte blev så hållbar (bröts ned mycket fortare av miljö och omgivning) som vi önskade och att vi inte ville stå för det slutresultatet.

    Vårt råd idag är att det går att blanda i upp till 20% vit slamfärg i våra mörkare slamfärgskulörer, rödockra, grön och brun umbra, oxidgrön osv. Jag tror att nyansen du menar är en varmt beige/grå som blir genom blandning av Brun umbra och stor andel vit.
    Om du följer rådet idag och blandar i upp till 20% vit slamfärg får du istället en varmbeige/brun nyans, mer åt hasselnötshållet snarare än ljus nougat om du förstår liknelsen.

    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.