Till senaste kommentaren

Varför måste ni ha parfym i såpan?

Varför inte parfymfria alternativ? Eller använda sig av eteriska oljor istället? Finns ingen "miljövänlig" parfym även om den direkt inte anses vara skadlig. Parfym är essenser skapta av människan, inte naturen. Så onödig tillsats. Klart att svanenmärkningen tillåter biologiskt nedbrytbara ämnen. Också en kostnads-och kunskapsfråga.

Kommentarer

  • Oparfymerad såpa är ett jättebra förslag. Vi har valt att tillföra en svag dos mandeldoft då den är den traditionella doften av linoljesåpa och är starkt förknippad med såpskurade golv.

    Då vi hela tiden strävar efter att förbättra våra produkter ur miljöhänseende så bytte vi parfym för något år sedan. Detta innebar att vi även kunde få såpan Svanenmärkt, en miljömärkning som, såvitt vi vet, ingen annan linoljesåpa har.

    Vi vill gärna använda oss av enbart naturliga doftämnen. Tyvärr upptäckte vi vid tester att många eteriska oljor innehåller allergener, även tillsatta i låg dos kan de framkalla reaktioner. Vi vill att vår såpa ska kunna användas till all möjlig städning och miljövänlig rengöring. Vi utgår förstås även från ett hälsoperspektiv och vill försäkra oss om att våra produkter ska kunna användas utan oro för allergiska reaktioner.

    Idag har vi lyckats arbeta fram en linoljesåpa som klarar de högt ställda kraven på motståndskraft mot svamp och bakterietillväxt utan att använda konserveringsmedel, vilket vi är väldigt glada över.

    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.