Till senaste kommentaren

Framtaget fläckigt trägolv - måste vi slipa?

Vi bor i ett hus från 1932 och ska göra om köket. När vi tog bort laminaten som låg där kom det fram ett fint trägolv som vi blev väldigt förtjusta i. Men det är både färgstänk och någon mörk rand som skulle kunna vara gammalt lim eller liknande, samt att en del av golvet är mycket ljusare än resten. Hur ska vi göra? Ska vi slipa golvet för att få bort detta? Har läst att det är dumt att rugga upp det, men som det ser ut nu känns inte heller kul. Det är även en sten som förmodligen har legat framför vedspisen som kom fram, har ni någon idé om den? Det är några metallpinnar som sticker upp ur den som ställer till det lite. Ska vi bara försöka få bort dom och sen låta den vara?

Kommentarer

 • Hej,

  Mitt tips är att börja skura med linoljesåpa!  Vår linoljesåpa är en mild och naturligt rengörande och återfettande produkt, biologiskt lätt nedbrytbar och Svanenmärkt!
  Den löser upp fett och smuts i kallt vatten och håller dina trägolv ljusa och rena på ett miljövänligt och djupt vårdande sätt. Finns med traditionell lätt mandeldoft eller helt oparfymerad i förpackningar från 500 ml upp till 5 liters dunkar.

  Efter några vändor med skurborsten kommer du att uppleva att de mörkare partierna av golvet blir ljusare och golvet blir lent och mjukt att gå på. Dessutom skyddar såpan en del mot nya fläckar och smuts men det tar några varvs skurning innan du kommer dit.
  Utförligare instruktioner steg-för-steg och tips på användning av såpa finns på vår sida under Byggnadsvård - Gör det själv. Där hittar du även recept på fläckborttagning av limrester och andra liknande fläckar.

  Gällande stenen låter det som om du har en god idé med att ta bort metallen och sedan låta den vara.  Vill du skydda och fräscha upp ytan lite skulle du kunna använda vår golvolja som även fungerar utmärkt på klinker och sten.

  Lycka till!
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.