Tapetsering på spännpapp

Hej,
Jag har låtit pappspänna väggarna i mitt hus och det har blivit bra. Nu hade jag tänkt tapetsera med papptapet men blivit kraftigt avrådd av en byggnadsvårdskunnig målare. Han hävdar att det är mycket svårare att tapetsera på papp än på andra underlag och att jag därför inte bör göra det själv. Det kommer också att ta längre tid. Jag blev lite fundersam eftersom jag inte riktigt förstår vad som är svårare och varför det skulle vara mer tidsödande. Pappen är målad med oljefärg. Vad kan gå fel om jag gör det själv?

Kommentarer

  • Hej Cecilia,

    Jag vågar inte svara på varför målaren avrådde dig från att tapetsera själv. Många blir förskräckta när pappen börjar hänga då den blir fuktig, men här gäller det att ha is i magen då pappen kommer att spänna upp sig igen.

    Att pappen är grundad med oljefärg är ett bra första steg inför tapetsering på spännpapp för att undvika att pappen blir för blöt eller suger för mycket lim. Vid tapetsering på pappspänning är rekommendationen att endast stryka tapetklister på tapetvåden och inte på själva väggen. Dock kommer pappen oavsett att börja hänga något av fukten som tillförs. Tänk också på att sätta tapetvåderna med någon millimeters överlappning.

    Lycka till!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.