Tapetsera på pappspänd vägg

Hej! Vi har pappspänt väggar med spännpapp från er. Jag undrar nu vilken typ av tapetklister ni rekommenderar att vi ska använda när vi ska tapetsera väggen. Vi kommer använda en easy up tapet (Boråstapeter kollektion Anno).

Kommentarer

 • Hej Åsa,

  Det finns de som menar att en Easy Up eller Non-wowen tapet kan bli för stel och orörlig i ett gammalt hus pga av att den delvis innehåller polyesterfibrer och är tjockare än en vanlig papperstapet. Sedan finns det andra som vittnar om att de själva gjort det och att det går utmärkt.
  Med det sagt, så går det att tapetsera med Easy Up tapet på en pappspänd vägg men man ska vara medveten om att det är lite vanskligt och att risk finns att den spricker.

  Du använder det klister tapetleverantörer rekommenderar till tapeten. Men eftersom en pappspänd vägg snabbt hänger sig vid tillförande av fukt, som du säkert har erfarenhet av från er pappspänning, rekommenderar vi att du gör som med en papperstapet. Det vill säga - du stryker klister på baksidan av våden och inte väggen. Jag skulle också ta en våd i taget och lägga någon mm överlappning eftersom risken är stor att tapeten dras isär något när pappen torkar igen.
  Amelie
 • Tack!
  När du skriver att vi ska ta en våd i taget, menar du då att vi bara tar tapetklistret på en våd, sätter upp den och sen tar tapetklistret på nästa, eller?
 • Hej Åsa,

  Ja, det var min rekommendation eftersom det blir svårare att tapetsera ju fuktigare pappen blir. Men det går säkert att göra på flera sätt, ni får prova er fram till vad som funkar bäst.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.