Spädning av fast linoljesåpa?

Hej, jag köpte en burk fast linoljesåpa, och behöver nu veta vilka proportioner man ska ha när man såpskurar golv med den. Har sökt överallt på nätet, men hittar inga anvisningar.
Kan ni hjälpa mig?

Kommentarer

 • Hej,

  Du har rätt, vi har bristfällig information gällande den fasta såpan. Den är något av en dold pärla trots att den egentligen är den av våra såpor som är mest i originalform. Från början tillverkades nämligen linoljesåpan alltid nedkokad och i  koncentrerad fast form.  Den kunde lätt förpackas i paket, tog lite plats och räckte länge. Att tänka på är just att den är mer än dubbelt så koncentrerad som den flytande såpan, använd alltså mindre! Vid våttorkning av golv och annan enklare städning är den inte särskilt praktisk. Då är den flytande linoljesåpan det bästa alternativet.

  Dosera fast såpa så här:
  1-3 msk till 10 L ljummet eller kallt vatten. Den fasta såpan är väldigt hårt koncentrerad och behöver lösas upp den ordentligt vilket kan ta en stund. Är den väldigt kall från start, ta gärna lite varmare vatten och rör runt lite av såpan i innan du fyller på med kallare vatten så kommer den att lösa sig lättare.

  Tips på användningsområden:
  Sten-, klinker- och trägolv, i uthus, stall, garage, verandor, trädäck och altaner. Med en klick direkt på skurborsten kan man rengöra diskhon eller ugnen på ett effektivt sätt. Glöm inte att efterskölja med kallt vatten och torka.

  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.