Slamfärg på grundmålat virke?

Hej!  Vi undrar om det gör att måla med slamfärg på ett redan grundmålat virke? Vår hur byggdes med redan grundmålat och vi vill måla med slamfärg. Mvh Johanna

Kommentarer

 • Hej,
  Traditionell och äkta slamfärg är en produkt gjort av enbart rågmjöl, pigment, vatten och en skvätt linolja (inästan alla fall). Vi kokar vår i egen fabrik efter traditionella recept och utan tillsatser.

  Tyvärr måste jag meddela att slamfärg inte lämpar sig på grundmålat virke. Det fäster bäst på trä som tidigare är målad med slamfärg av likande fabrikat (för ett antal år sedan så att det i princip går att borsta trärent) eller som är obehandlat och det bör vara sågat (grovt). Underlaget får inte vara "starkare" än färgen om du förstår hur jag menar.

  Det är alltså väsentligt att alltid utgå ifrån underlaget vid val av fasadfärg, annars kommer färgen med all säkerhet flagna inom kort tid eller liknande tråkigt resultat.
  Läs gärna mer om slamfärg i vår guide på hemsidan.

  I ert fall skulle jag rekommendera att börja med att ta reda på mer exakt vad fasaden är grundad med och fråga leverantören om råd gällande målning.

  Lycka till!
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.