Till senaste kommentaren

Såpskura/återställa fläckigt gulnat golv

Hej! Vi har ett obehandlat trägolv, förmodligen furu, i ett uterum/farstun. Vi passerar in och ut genom detta utrymme på väg mellan altan och inomhus, så golvet blir vått och smutsigt året om, som i en groventre. Det regnar också in ibland eftersom vi håller ett glasparti öppet för katten. Dels har golvet en del mörknade fuktfläckar och -ränder och dels är det lite gulnat. Kan såpskurning vara en lösning för detta utrymme? Det biter nog inte på fuktmärkena men jag tänker att det kanske blir lite vatten- och smutsavvisande och bleknar något på sikt?

Kommentarer

  • Hej,

    Jag skulle absolut rekommendera såpskurning med linoljesåpa på denna groventré. Det mesta av smutsen kommer att försvinna och när du såpskurar med kallt vatten lämnar du ett ljusare och blekare trä än du startade med en lite fetare yta/hinna som på sikt kommer att skydda golvet. (efter flertalet skurningar). För att få "ordning" på golvet skulle jag skura en gång i veckan ett tag men det gör man ju som man vill.
    Använd alltid kallt vatten vid skurning, varmt vatten = gråare och mjukare golv.

    För fläckarna kan du testa en ammoniak lösning enligt recept på vår hemsida under Byggnadsvård - gör det själv - Skurgolv
    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.