Såpskura bord

Hej, testade nyss att såpskura ett gammalt träbord som är väldigt smutsigt och liksom kletigt på ytan. Använde Gysingesåpa originalet med hett vatten. Först blev jag överlycklig när smutsen löstes upp! Har tidigare testat vanliga rengöringsmedel utan resultat.
Men efter att jag skurat ett tag lossnade bara mer och mer, och när jag tittar noga ser jag att själva träet börjar lösas upp. Det lossnar liksom i kletiga smulor. Jag avbröt behandlingen då jag inte vill riskera att bordet förstörs. Vad kan det bero på? Kan det vara behandlat med linolja eller något annat långt tillbaka? Och framför allt: har ni någon idé om vad jag kan göra för att rädda bordet? Det är väldigt flammigt, kletigt och behöver verkligen grovrengöras på något sätt… Stort tack på förhand! /Karin 


Karin

Kommentarer

  • Hej
    Svårt att säga vad det kan vara men troligtvis så är det en gammal behandling som släpper och som troligtvis behöver släppa för att du ska kunna få ett trärent bord. Jag ser inga hinder att tvätta rent bordet från det som släpper.
    DOCK ska du alltid använda kallt vatten när du såpskurar och tvättar ytor av trä så gör det i fortsättningen. Att såpskura är att rengöra samt återfetta trät så jag ser inte att det skulle kunna skada bordet på något sätt.
    Sanne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.