Till senaste kommentaren

Fasad målad med "faluröd" färg, kan jag måla om med er slamfärg Rödockra med Linolja?

Har en fasad som tidigare är målad med falurödfärg original av märket "Faluröd". Vad jag förstått innehåller den färgen linolja. Har ni någon röd färg typ rödockra med linolja att måla om huset med eller är det endast rödockra ni har utan linolja och som inte kan användas i mitt fall för ommålning?

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Då slamfärg är en säsongsvara (vi tillverkar ny varje tidig vår) finns det just nu inte i lager. Men ja, slamfärg Rödockra med linolja är en av våra mest sålda varor i en klassiskt varm ljusröd färg.
  Viktigt för dig vid en ommålning är att du förbereder enligt våra målningsinstruktioner gällande slamfärgsmålning.

  Ta gärna reda, om möjligt, på lite mer exakt innehåll samt hur många procent linolja och den färg du målat med tidigare innehåller. Vet du endast fabrikat eller likande kan även den informationen hjälpa oss. Produkterna varierar en hel del på marknaden och även om färgen kallas "faluröd" innebär inte det automatiskt att det är en slamfärg som per definition endast innehåller upp till 8% linolja, mjöl, vatten och pigment.
  Men rätt information om underlag och tidigare använda produkter kan vi bättre råda dig om tillvägagångssätt vid användning av vår produkt.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.