Hur ska vi renovera vår murstock?

Hej!
Vår murstock som syns i vardagsrummet behöver lite kärlek. Vi har just flyttat in och vet inte alls vad dom använt för material på den tidigare.
Pga en elrenovering så blev vi tvungna att ta bort listen som suttit upptill på den och Vi behöver nu laga den upptill. Dock ser det nästan ut som att den är klädd med någon typ av väv.
Hur ska vi gå tillväga? Kan skicka foton om det kan hjälpa.

Kommentarer

 • Hej,
  Jag vet inte om jag misstolkar din beskrivning. Menar du att själva murstocken är inklädd med väv? Kan det snarare vara någon form av nät (tänker för ev armering vid murning). Spännande, skicka gärna bilder till vår kundservice på gysinge@gysinge.com så ska vi se om vi kan guida dig vidare i din renovering.

  Det du kan göra nu är att sjäv testa vilken sorts färg den är målad med och försöka ta reda på vad det är för material som använts vid uppförandet. Förr var det vanligt att man målade murstockar med limfärg. Den behöver man tvätta bort inför en ommålning.

  För att testa om det är limfärg - ta en våt trasa och tryck den mot färgen. Om det genast uppstår en mörk fläck och färgen suger åt sig av fukten – då är det limfärg! Om man gnuggar lite med fingret i den fuktiga färgen och den löser sig och blir kletig, då kan du vara helt säker på att det är limfärg du har att göra med. Om däremot den våta fläcken inte mörknar och om inte färgen släpper, fast du gnuggar med en våt trasa på ytan, då är det inte limfärg du har att göra med.
  För att komma vidare och ge dig råd om hur du ska renovera behöver vi först fastställa underlag och material.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.