Till senaste kommentaren

Korrekt mellanrum mellan nytillverkade innerbågar och gamla ytterbågar?

Hej
Vi håller nu på och renoverar vår släktgård. Man har inte använt ovanvåningen vintertid och därför finns det inga innerbågar där.
Har nu låtit nytillverka innerbågar och min fråga är: finns det något mått man bör ha mellan inner- och ytterbågarna? De nya bågarna gör att det inte blir något mellanrum - är det korrekt?
På nedervåningen är det ca 5 cm.

Christian

Kommentarer

 • Hej!
  Det fungerar alldeles utmärkt att montera innerbågen direkt mot ytterbågen. Så ser det ut på alla nytillverkade 2-luftsfönster. Mitt förslag är dock att du sätter en trälist mellan bågarna. t.ex 8x20mm. Det blir då lättare att montera en tätningslist mot innerbågen. Förslagsvis en 5mm tätningslist i ull. Tätningslisten ska alltid monteras mot innerbågen. Monteras den mot ytterbågen kan man få kondensproblem.
  Om innerbågen monteras väldigt långt in (10cm) kan det uppstå luftcirkulation mellan fönstren och isoleringsförmågan kan minska.
  Lycka till!

  Anders
 • Hej!
  Lösa innerbågar brukar tillverkas så att dom kan monteras innanför mittstolpen vilket ger en distans på ca 4-5cm. Troligen är det så på er nedervåning.
  Nyare fönster med dubbla bågar är tillverkade så att do sitter dikt mot varandra som era nya. Dock tätar dom mot karmen där man sätter tätlisten.
  Det problem ni kan få är kondens. Yttre bågen ska inte vara tätad utåt. Det är den inre bågen som ska tätas för att undvika drag. Jag vet inte om det går att få till med er lösning.
  Anders
 • Hej! Jag såg just att jag fått upp ett väldigt gammalt meddelande att svara på.
  Ni kan bortse från det.
  Anders
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.