Matchande grön kulör till engelskt röd?

Renoverar en gammal timmerstuga och har fått tag på gamla fönster vi nu ska renovera upp och sätta in.  Vi har målat vindskivor med er engelskt röda linoljefärg och planerar detsamma för knutbräden och fönsterfoder.  Jag har helt snöat in på att måla fönsterramar och dörr i en grön nyans och vill då ha "samma" färgspektra på grön som den engelskt röda. Hur ska jag tänka  här för att det inte ska bli julafton?

Kommentarer

 • Hej,

  Det låter fint! Jag skulle spontant säga att linoljefärgen grön jord (observera att färgen bör ses i dagsljus och inte stämmer väl överens med skärmfärgen) är en mer mustig grön nyans som gifter sig väl med engelskt rött. Men smak och tycke inom färgsättning har jag lärt mig är högst individuell. För att inte tala om hur olika vi faktiskt uppfattar färg. Kromoxidgrönt har även förekommit som alternativ men den är lite mer ärtig i tonen.

  Traditioner i färg och nyanser är vitt spridda från norr till söder och vad som historiskt passar i just ditt län är eventuellt en fråga för ditt länsombud? Som medlem i Svenska byggnadsvårdsföreningen kan man via dem komma i kontakt med sitt länsombud. (Och få massor av andra matnyttiga tips, råd, länkar och rabatter mm)

  Har du kikat i vår artikel med tips om tidstypisk färgsättning? I våra butiker i Stockholm och Gysinge finns dessutom prover uppmålade i passande färgkombinationer. Är man osäker är det en bra idé att köpa en provburk och måla en provbräda som du ställer mot fasaden.

  Lycka till!
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.