Måla slamfärg på puts?

Grunden till vår 70-tals villa är putsad lättbetong, målad med ngn tidstypisk brun färg som krypt in väl i pusten och bleknat märkbart genom åren. Efter omdränering och lagning av en del ställen är det dags att måla om och en fråga är då om det går att använda slamfärg? Vi målade panelen i Gysinges grå för ca 10 år sedan, som visserligen är läge att måla om nu, men som vi är väldigt nöjda med så här långt. Men överväger den svarta slamfärgen på grunden ifall det är möjligt?

Kommentarer

 • Hej Kalle,

  Slamfärg är tyvärr inget bra alternativ för en grund, du behöver ha en färg som binder bättre på underlaget. Traditionell linoljefärg är isåfall bättre i det här fallet men det är möjligt att du behöver ytterligare förstärkning.
  Våra linolje- och slamfärger är främst framtagna för trämaterial och eventuellt puts och plåt (ej slamfärg) men det är helt beroende på vilket underlag det är och vilken funktion du söker. Möjligen är det en silikatfärg du behöver?
  Slamfärg är nämligen mer att se som en kulör än ett kraftigt skydd för underlaget. Den är gjord på vatten, rågmjöl och pigment.

  Lycka till!

  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.