Måla med er matta linoljefärg på tapet

Hej!!

Jag har tänkt måla ett rum i pompejanskt röd, denna underbara kulör, och har tänkt köpa matt linoljefärg hos er. Jag undrar bara om det funkar bra att måla direkt på tapetserade väggar? Papperstapet. Och om man inte ska rolla, vad använda..? Tror det är spånskivor bakom tapeten...

Kommentarer

 • Hej Ylva,

  Ja, du kan måla direkt med matt linoljefärg på rengjord tapet. Färgen kommer att fästa så länge underlaget är rent och torrt. Om det är i ett kök måste man tvätta väggarna lite mer noggrant med målartvätt för att bli av med fettrester, annars är det oftast bara att torka av med fuktig trasa. Vår målartvätt är både miljövänlig och biologiskt nedbrytbar.

  Det är fullt möjligt att rolla färgen men ett tips är att då använda en skumroller så att det inte blir för mycket färg. Sedan skulle jag efterstryka eller dra lätt med en torr flat lackpensel så att det inte blir "prickigt" och för att det inte ska bli för tjockt. Men det är en smaksak.

  Tips! Tänk på att färgen torkar snabbt, så om du tänker jämna ut behöver du göra det under tiden. Vänta inte tills du har målat en hel vägg för då kan det vara försent.
  Amelie
 • Om man har djupa fettfläckar på tapeten (där det tidigare har stått en säng), hur behandlar man det innan man målar med linoljefärg?
 • Hej,
  Upplever du att den skonsamma målartvätten (enligt råd i föregående fråga) inte är tillräckligt skulle jag prova att göra en blandning av varmt vatten, lite ättika eller citron och tillsätta en droppe diskmedel. Gnugga så rent som möjligt och eftertorka med ren trasa till torrt.

  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.