Tapetsera lumppapp på plywood?

jag undrar hur mycket underarbete man behöver göra för att tapetsera lumppapp på plywood skivor? samt om det är lämpligt att göra eller om det är bättre att pappspänna ?

Kommentarer

  • Hej,

    Det är egentligen inga problem att tapetsera med grålumppapp på plywoodskivor. Att pappspänna skulle jag säga är ett mer omfattande arbete där det ofta är behövligt att vara två personer. Grålumpapp är enkelt för en person att sätta upp. (Tänker du tapetsera i våder kan det vara bra med viss hjälp). Lumppappen ger ett mer intryck och skapar en mjukare känsla i rummet och än till exempel en vanlig tapet.

    Underarbetet beror på vilket slutresultat du är ute efter. Är underlaget tillräckligt jämnt? Är det spikat med galvad spik så att det inte riskerar att bli rostfläckar igenom? Behöver du spackla skarvar och eventuellt spärrmåla över spikhuvud? Även om grålumppappen är tjockt kan små ojämnheter påverka resultatet. Men som sagt, det beror på hur noga man är och vad man är ute efter. (Förr var man inte så noga..)

    Om plywooden upplevs som starkt sugande kan du grunda med limvatten (se artikel "Tapetsera med grålumpapp") och tänka på att stryka lumppappen eller våderna ordentligt med tapetklister  innan du sätter upp dem. Se även svar i inlägg Grålumpapp på råspont
    Amelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.