Fråga om linoljevax och trägolv

Hej! Vi har ett såpskurat golv som lätt får fläckar, är stickigt och vi såpskurar inte så ofta som vi borde. Nu ska vi renovera och därför lägga om golvet vilket gör att i ena delen av rummet blir det nytt furugolv och i andra delen det gamla. Vi funderar på om man kan slipa av allt för att sedan linoljevaxa hela golvet och på så sätt få samma nyans i hela rummet. Jag läser om att man helst ska hyvla golvet och inte slipa, stämmer det? Och sedan undrar vi hur man bäst rengör linoljevaxat golv? En handlare sa att såpa löser upp vaxet samtidigt som jag läser att linoljesåpa fungerar. Och om det slits på olika ställen, hur bättrar man på? Samma handlare menade att man måste slipa om och sedan behandla allt igen.

Kommentarer

  • Hej Elin,

    Nu kommer jag göra dig besviken men eftersom vi inte varken säljer linoljevax eller golv kan vi heller inte ge råd om hur de ska användas, vårdas, slipas osv. Vi får tråkigt nog hänvisa dig till någon som tillverkar och säljer dessa produkter. Som leverantör kan man sina egna produkter bäst.

    Ett tips till dig, om du vill använda en mild och skonsam och miljövänlig rengöringsprodukt på dina trägolv, så går det utmärkt att våttorka ett vaxat golv med vår Svanenmärkta linoljesåpa och kallt vatten. Det räcker med ca 0,5dl flytande linoljesåpa per 10 liter kallt vatten. Eftertorka med torr trasa.

    Lycka till med golvbehandlingen!
    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.