Till senaste kommentaren

Linoljesåpa - frågor om doft och namnbyte?

Ett kännetecken för linoljesåpa är doften. Grummesåpa och linoljesåpa luktar inte lika. Jag har precis köpt en dunk gysingesåpa. Den luktar exakt som grummesåpa. Jag har kvar en skvätt av den gamla gysinge linoljesåpa. Den luktar linoljesåpa, inte Grummesåpa. Har också en linoljesåpa av annat fabrikat, tydlig linoljedoft. Varför bytte ni namn- bytte ni innehåll också?

Kommentarer

 • Hej Lisa,

  Stort tack för dina frågor och vad tråkigt att höra att du är missnöjd.
  Jag vill nog påstå att det finns väldigt finns få likheter mellan vår linoljesåpa och Grummes tallsåpa (som såvitt vi förstått är gjord på tallolja och innehåller bland annat både gröna och gula färgämnen.)
  Vår linoljesåpa, Gysingesåpa, innehåller enbart naturliga råvaror av högsta kvalitet, är fri från färgämnen och slaggprodukter och har en ytterst liten mängd mandeldoft. (Utan parfym doftar alla linoljesåpor enbart förtvålad linolja.) Den klassiska mandeldoften vi kopplar ihop med linoljesåpa är alltså tillsatt i efterhand.

  Linfröoljan i vår linoljesåpa kommer från noggrant utvalda och kontrollerade linodlingar och testas noga då vi vill leverera en skonsam, miljövänlig, biologiskt lätt nedbrytbar, allsidig rengöringsprodukt som samtidigt har framträdande egenskaper gällande trävård.
  Tyvärr låter det som om du har fått en dunk som inte varit helt tätt åtskruvat vilket kan medföra att parfymen dunstar. Luktar det linsåpa (linolja) är det inget fel på produkten men jag förstår om du blev besviken om den inte doftade som du är van vid.

  Mängden parfym har vi minskat och vi har då som enda svensk tillverkare av linoljesåpa kunnat få den märkt med Svanens nordiska miljömärkning. I övrigt är det exakt samma innehåll som tidigare och den tillverkas efter samma recept, på samma fabrik. Själva namnbytet genomfördes då vi tyckte att vi hade en säregen kvalitetsprodukt som skilde sig från andra linoljesåpor på marknaden. Dessutom benämnde våra kunder ofta linoljesåpa för just Gysingesåpa så det kändes som ett givet namnval.

  Vi skickar dig gärna en ny dunk såpa om du mailar oss på gysinge@gysinge.com. Märk gärna ditt mail med Såpadunk/Amelie så hjälper jag dig gärna.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.