Lerklinade väggar

Vi har just frilagt timmerväggar från flera lager tapeter och gipsskivor. Tanken är nu att lerklina väggarna. Min fråga gäller inte själva lerkliningen utan hur jag ska tänka kring att sätta upp saker på väggarna. Rummet ska innehålla ett hyllplan som löper flera meter och som därmed blir tungt. Dessutom vill jag fästa upp ett väggmonterat klaffbord och möjligtvis någon typ av regel att fästa ryggstöd på så att en säng invid väggen kan agera soffa.  Eftersom jag redan nu vet hur jag önskar möblemanget i rummet undrar jag om det är bättre att "regla upp" mot timmerväggen och lerklina runtomkring så att jag slipper borra/banka/ spika/skruva i lerkliningen när den är färdig. Vad tror ni? Har ni tips och råd kring hur jag kan göra detta för att det ska bli snyggt? "Reglarna" får gärna bli en synlig del av rummets "inredning" och jag målar dem gärna i antingen samma kulör av äggoljetempera som jag ska måla lerkliningen med, alternativt någon kulör som avviker och sticker ut.
Klara Lövgren

Kommentarer

  • Hej
    Jag skulle rekommendera att du lerklinar hela rummet först och sedan väljer långa skruvar/spikar för att fästa ditt möblemang. Då du har timmer bakom lerkliningen ser jag inga problem i det. Kanske är det bra att förborra om du vill vara extra försiktig om leran.
    För mindre uppsättningar av tavlor och liknande kan du fästa trådar i taklisten som du sedan hänger dina tavlor i om du vill undvika små hål som oftare byts ut.
    Sanne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.