Till senaste kommentaren

Stall- och lädertvätt med linoljesåpa?

Hur fungerar Gysingesåpan att putsa hästens lädersaker med, Sadel, träns etc?

Kommentarer

 • Hej Jenny,
  Gysingesåpan fungerar utmärkt för all sorts rengöring i stallet och hästutrustning. Det blir rent på ett skonsamt sätt för både häst, skötare och miljö och löser upp smuts redan kallt vatten. Utöver att skura rent gångar, väggar och boxar i stallet tipsar vi om;

  RENGÖRING AV LÄDER
  Såpan återfettar lädret, tag hälften såpa och hälften vatten. Skölj med ljummet vatten och smörj in som vanligt.

  SCHABRAK-BENLINDOR-PADDAR
  På hårt smutsade schabrak kan man först ta en lite mjukare borste och skrubba lite innan man kör som vanligt i tvättmaskinen. Lindor och paddar kan läggas i blöt en stund i såpvatten, innan man kör i maskin som vanligt. (För blötläggning tag 2-3 dl såpa till 10 liter vatten.)
  Dosering tvätt: Ta 1/2 till 1 dl såpa och lägg inuti täcket i maskinen och tvätta som vanligt.

  HOVAR OCH KARLEDER
  Duscha hovar med ljummet vatten, tvåla in med linoljesåpa, vänta 10-15 min, skölj med ljummet vatten och smörj sedan med mjukgörande salva.

  STALL & HÄSTTRANSPORTER
  Stall och transporter blir skinande rena med linoljesåpa även med kallt vatten. Använd skurborste och grov trasa. På ingrodd smuts kan man lägga på såpa och låta verka en stund, sedan bara att skölja av.
  Dosering: Ca 2-3 dl såpa i 10 liter vatten.

  HÄSTTÄCKEN
  Hästtäcken blir rena och mjuka med linoljesåpa. Dosering:Tag 1/2 till 1 dl såpa och lägg inuti täcket i maskinen och tvätta som vanligt.

  Även hört från nöjd kund:
  »Testade såpan igår då min häst lyckats smeta in sig i tjära som vi penslat på staketet. Vilken mjuk och len känsla! Tvättade svansen och halsen och vart ju heelt perfekt!! Wow! Kommer användas igen kan jag säga«

  Lycka till!
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.