Kimröksgrå 60%, köpa färdigblandad?

Jag vill måla en gammal byrå med kimröksgrå och ser att det finns 60 % färdigblandat men verka inte kunna köpa det. Hur gör jag? Och stämmer det att färgen blir ljusare i realiteten än vad det är på bilden?

Kommentarer

 • Hej,

  Alla våra linoljefärgskulörer finns färdigblandade i provburkar. Önskas en större mängd av någon procentbrytning bryter du detta själv. Att bryta kulört linoljefärg med vitt själv är enklare än man kan tro. Dessutom håller även blandningen i en tätt sluten plåtburk precis lika bra som färdigblandad linoljefärg.

  Linoljefärg är en mycket dryg färg och 1 liter räcker till mellan 12 och 15 kvadratmeter målad yta beroende på hur mycket underlaget "suger".
  Då det just nu inte finns hemma några burkar i provburksstorlek (0,2L) vilket hade räcket för en bra, 3 strykningar. För att blanda minsta mängd 60%-ig brytning behöver du 1 provburk vit linoljefärg och 1 0,2L med kimröksgrå ( i ditt fall).

  Använd dig av en större plåtburk att blanda i.
  Börja med att hälla i hela burken med 0,2 L kimröksgrå. Sedan häller du i 0,10-13L vitt för att få en 60%-ig blandning. (nästan hela burken med vitt då den innehåller 0,16L färg.) Blanda väl och glöm inte att skriva din procentuella blandningen på burken.

  Lycka till!

  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.