Till senaste kommentaren

Kan man olja nyslipad fiskbensparkett i ek med er golvolja?

Hej!

Jag har fint, gammalt fiskbensparkett av ek i mitt hus som tyvärr är lackat. Jag tänkte be min golvslipare att slipa ner det, och sen olja det själv med er golvolja. Min fråga: Hur reagerar ek som träslag på er golvolja? Blir den lite mörkare i tonen?

Jag har sett fiskbensparkett som är oljad innan, och som har en lite mörkare färg som jag tycker väldigt mycket om. Men jag vet inte om det var ett pigment i den oljan dom använde till det golvet. Jag vill helst undvika att kladda med pigment, så jag undrar om ek som träslag automatiskt blir lite mörkare om man oljar den?

Tack för hjälpen!

Kommentarer

  • Hej Ulrica,

    Det går alldeles utmärkt att använda vår Golvolja på parkettgolv. Ditt golv kommer att få en mörkare ton av oljan. Principen är ju lite densamma som om du exempelvis skulle spilla lite olja på ett sugande material. Då uppstår ju en mörk fläck av oljan.

    Du skulle ju kunna testa Golvoljan på ett undanskymt område för att få en uppfattning om hur golvet kommer att se ut i sin helhet. För att få ännu mörkare golv måste man, precis som du skriver, pigmentera oljan. Fördelen med en opigmenterad olja är att man slipper det ojämna slitaget som kan uppstå i gångstråk och liknande när pigmenteringen försvinner på vissa ställen men inte andra.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.