Montera fönster utan karm

Hej!
Jag äger en bod från 1875-1900 där jag har funderingar kring hur jag ska sätta in den färdigrenoverade fönsterbågen i den glugg där fönstret tidigare satt i timmerväggen. Det handlar om ett fönster som inte går att öppna. Det hölls på plats av de fasadbrädor somdet var tvunget att avlägsna för att kunna ta ut fönstret.och renovera det. Det var dessutom fixerat i timmergluggen med hjälpav några mindre inkilade träbitar samt mellan dessa av olika fyllnadsmaterial av vilka jag tror mig kunna identifiera fönsterkitt och plastic padding. Det senare materialet gjorde det mycket svårt att ta ut fönstret. Jag tänker mig nu att få fönstret på plats med hjälp av träkilarna och något fyllnads-/tätningsmaterial samt att därefter spika för panelbrädor igen. Springan mellan båge och vägg varierar ganska mycket från en knapp millimeter upp till en dryg centimeter. Min fråga: Kan ni rekommendera något lämpligt tätnings-/fyllnadsmaterial att använda i detta fall? I så fall vore jag mycket tacksam.

Kommentarer

  • Hej Lennart,

    Det är ju väldigt vanligt att använda lindrev för att täta mellan fönsterkarm och vägg. Jag tänker mig därför att det skulle kunna vara ett bra alternativ i ditt fall. Lindrevet tätar bra mot drag, men är samtidigt mjukt och följsamt.

    För att dreva springorna drar du ut några slingor lindrev ur påsen, trycker sedan in drevet i springan med ett drevjärn eller något annat verktyg som är tunt och brett, men inte vasst.

    Lycka till!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.