Hur tätar vi våra golvspringor?

Vi har stora springor i vårt golv som vi vill täta på något sätt. Golvet såpskurar vi. Vi funderar på att använda oljespackel eller kanske kitt? Vi har även lite spikhål och annat vi vill fylla igen (det fastnar smuts där).
Vad gör vi?

Ann-Chatrine Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Jag förstår. Spikhål och golvspringor är ett problem som man får på köpet med gamla vackra trägolv. I synnerhet när husen och stugorna enbart värms upp vid användning och är isolerade enligt modernare standard.

  Gällande linoljekitt är det vid användning till en början mjukt, smidigt och oljigt. När kittet torkar blir det ofta lite torrt, hårt och stelt. Ett trägolv är levande och rör på sig under årstidernas värmeväxlingar. Sväller respektive krymper.
  Kittets egenskaper passar alltså perfekt i förhållandet mellan glas och trä, det vill säga för fönster, men inte att omges med rörligt trä, om du förstår vad jag menar.

  Tyvärr finns det inget enkelt och hållbart sätt att täta springorna. Framförallt om man tänker skura golvet och använda det. Att måla, fernissa eller att helt "enkelt" lyfta upp golvet och flytta ihop bräderna vid en omläggning är de alternativ som kvarstår.
  Eller tjocka strumpor, trasmattor och att lära sig att njuta av golvet precis som det är.
  Amelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.