Kan jag skura ett linoljemålat golv?

Kan jag skura linoljemålat golv och tvätta av möbler med linoljesåpa? Läste någonstans att färgen löses upp av såpan eller andra basiska rengöringsämnen? Hur tvättar man annars? Barnens stolar i köket behöver ju rätt mycket våttorkning och hade en där som tappat duktigt med färg och vet inte om det känns värt att måla golvet med linoljefärg...

Kommentarer

 • Hej,
  Du har rätt i att det inte är lämpligt att skura ett målat golv med linoljesåpa då den kan lösa upp linoljefärgen även med ytterst liten mängd. (Därför är den utmärkt att tvätta penslar du målat linoljefärg med!). Om jag hade målade golv hemma skulle jag städa varsamt, dammsuga ofta och ibland köra en mild våttorkning samt eftertorkning med torr mopp/trasa.
  Kanske är ett målat golv inte det mest lämpliga ytskiktet i närhet av barn eller djur om det inte är så att det är patina och naturligt slitna målade trägolv du är ute efter. Då har du den bästa hjälpen till hands!
  Stolar, bänkar och bordsskivor, köksskåp mm som inte är målade med linoljefärg går jättebra att torka av med linoljesåpa eller ännu enklare med vår Såpaspray. Bara spruta på och torka av. Ett milt och effektfullt rengöringsmedel för alla runtikring.
  Mer om målade golv och alternativa golvbehandlingar kan du läsa på vår sida under Golv - Byggnadsvård - gör det själv.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.