Till senaste kommentaren

Hur påverkas dagens målning av kyla och låg temperatur på natten?

Hej!
Hade planerat att underhållsmåla en fasad i sydväst läge i helgen. Passa på då jag har tillgång till en skylift. Solen kommer ligga på och värma fasaden men tyvärr ganska kallt, 8 gr på dagen och ner mot noll strecket på natten. Hur påverkas resultatet av kylan på natten?


(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Det framgår tyvärr inte vilken sorts färg du använder dig av. Vid slamfärgsmålning är temperaturreglerna något mer tänjbara och målningssäsongen längre eftersom du i princip kan börja måla så fort det är plusgrader (frostfritt). Stora temperaturväxlingar är oavsett inte att föredra, man vill gärna hålla sig över 3-4 plusgrader på natten och 10 plusgrader på dagen för bästa resultat och den relativa luftfuktigheten under 80%.

  Det man även kan ta fasta på är fukthalten i träet som påverkar slutresultat vid en målning, den bör ligga på under 15-18% då underlaget ska vara torrt vid målning.

  Generellt är det aldrig att rekommendera att måla en solvarm yta, oavsett utomhustemperatur. Det kan medföra blåsbildning (vid linoljefärgsmålning) och att färgen torkar för fort, dvs inte tränger in i underlaget (både slamfärg och linoljefärg).

  Vi beklagar att vi missade att svara på din fråga i tid, vi har dessvärre begränsade resurser för tillfället. Ring gärna vår kundservice som har öppet mellan 09-12 på 0291- 211 00 för frågor som behöver omgående svar.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.