Gysingesåpa till tvätten?

Hej!
Jag undrar om jag kan använda Gysingesåpan i tvättmaskin till att tvätta mina "vanliga kläder"? Ni skriver om ulltvätt, trasmattor, arbetskläder och sängkläder men då tänker jag att det borde fungera på den övriga tvätten också, eller?


Kommentarer

 • Hej,
  Ja, det går bra att använda den även till vanlig maskintvätt. Tänk på att dosera lite mindre än vanligt flytande tvättmedel (ca 2-3 msk) då såpa kan löddra mycket. Eftersom linoljesåpan är naturligt fet kan du behöva tvätta ur maskinen nån gång då och då för att undvika såpaavlagringar. Det gör du enklast och på ett miljövänligt och hållbart sätt genom att använda gamla metoder och husmorsknep. Ättika och bikarbonat fungerar utmärkt. Du tar blandningen i proportionerna nedan och häller ner i tvättmedelsfacket.
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  Linoljesåpan lämnar en naturligt god doft av rent och plaggen blir mjuka. Man kan även ta 1 msk ättika i sköljmedelsfacket för att tvätten ska bli extra mjuk, men det är inte nödvändigt.
  Petter
 • Hej!
  Jag såg ett inslag på Nyhetsmorgon om många ekologiska tvättmedel som inte är ett dugg bättre än enbart varmt vatten.
  Innehåller linoljesåpa enzymer som det finns i vanliga tvättmedel, för att tvätten ska bli ren?
  Är det bättre att använda linolja som inte är fet?

 • Hej!
  Nej vår såpa innehåller inga tillsatser som t.ex enzymer. Såpan har utmärkta tvätt egenskaper mot den mesta smutsen. Vissa fläckar som t.ex blod och äggviteämnen är den dock inte likas effektiv mot. Vid svårare fläckar blöt och stryk koncentrerad såpa på fläcken innan tvätt. Överhettningen i såpan gör att t.ex ull inte torkar ut. Det är ingen nackdel för övriga materiell.
  Lycka till!
  Anders
 • hej hej!
  hur funkar såpan på träningskläder?
  Vill men har inte vågat testa 😀
 • Hej Sandra!

  Såpan fungerar alldeles utmärkt till träningskläder. Många upplever att det är svårt att få bort dålig lukt ur träningskläder och ett tips för att neutralisera dålig lukt är att använda ättika som sköljmedel.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.