Grön dörr till rödfärgsmålat hus?

Har ett 100-årigt hus i Gästrikland som är målat med Falu rödfärg. Nu ska jag sätta dit nya dörrar och snickaren i Hälsingland frågar vilken kulör. Jag hade tänkt en lugn grön färg. Vilken kulor skulle ni rekommendera? Är linoljefärg det bästa?

Kommentarer

  • Hej!
    Gröna kulörer passar fint ihop med slamfärgsmålade hus i rött och är en klassisk färgsättning. Om du är ute efter en specifikt traditionell kulör rekommenderar vi att du frågar ditt länsombud vad som var brukligt i just ditt bostadsområde eller socken i början av 1900-talet. Som medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen har du även möjlighet att få annan rådgivning och tips via dem.
    På gamla hus och på nya hus som byggts i gammaldags stil är linoljefärg förstahandsvalet för de flesta. Har man ett gammalt hus och vill att det ska behålla sitt värde är det viktigt att man underhåller och restaurerar det på ett hållbart och tidstroget sätt och att måla med linoljefärg är ett bra exempel på det. Linoljefärg är dryg, naturlig, vacker och hållbar. Dessutom enkel att underhålla eftersom du inte behöver skrapa bort den vid nästa ommålning.Vill du läsa mer om den "goda linoljefärgen" och dess positiva egenskaper gör du det här.
    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.