Till senaste kommentaren

Färgkod och glans som liknar matt linoljefärg?

Vi har målat med er matta linoljefärg. Vi har nu lite polyuretanstuckatur vi gärna vill måla i samma kulör. Jag har inte fått något bra svar på om linoljefärg fungerar på polyuretan, så jag tänker att man kanske måste gå på en akrylfärg. Då är frågan, hur får jag en modern färg att likna matt linoljefärg till kulör och glans? 😀 Har ni någon rekommenderad färgkod och glanstal?

Kommentarer

  • Hej,

    Jag har för mig att rekommendationerna för att måla på den sortens material är vatten- eller oljebaserade färger. Du nämner inte vilken kulör du målat med från oss men under samtliga färger finns en produktinformation som innehåller närmaste NCS-kod.

    För den matta vita linoljefärgen är till exempel närmaste NCS S0603-Y20R (det går inte att ange exakt NCS koder gällande linoljefärger då vissa pigment kan medföra färgskiftningar, dock osynliga för blotta ögat). Vår matta linoljefärg är helmatt så glansgrad någonstans mellan 1-5 (max).

    Gällande frågan att få till en helmatt färg tror jag att du gör bäst i att rådgöra med den aktuella färgtillverkaren om gällande NCS kod samt leverantören av stuckaturen.
    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.