Till senaste kommentaren

Vilken är er motsvarighet i linoljefärg till en lindblomsgrön färg?

Jag letar efter ”lindblomsgrönt” dvs en ljus pastellaktig grön kulör, vilken av era färger tror ni det skulle kunna vara?

Kommentarer

 • Denna högt älskade och kära lindblomsgröna kulör... Jag har genom åren upplevt att kulören Linblomsgrönt är en högst subjektiv färg och extremt svår att fastställa.

  Be en eller två personer att peka ut ett lindblomsgrönt färgprov. Sedan väljer du ut en lindblomsgrön kulör du med. Därefter jämför ni era färgprover. Troligtvis har ni valt olika gröna kulörer alla tre och det som är lindblomsgrönt för dig är med största sannolikhet inte en lindblomsgrönt kulör för en annan. Vissa anser att den är mer åt det vetegrå hållet, andra åt det pastelliga bjärta ljust gröna.

  Mitt tips till dig är att gå igenom brytningen av våra gröna kulörer av Oxidgrön och kromoxidgrön och själv avgöra vad som är Lindblomsgrönt för dig.
  De flesta av våra kulörbrytningar finns att beställa som provburkar och att måla upp i den tilltänkta miljön är det bästa knepet frö att få rätt kulör. Ljusinsläpp och väderstreck påverkar slutligt intryck, liksom takhöjd, övrig möblering och färg på tak, vägar och inredning.

  Samtliga kulörbrytningar finns även uppmålade på provbitar i trä i båda våra butiker.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.