Till senaste kommentaren

Rådgivning om färgsättning och min renovering

Hej!
Jag har ett torp i Bohuslän från början på 1900-talet (byggdes runt 1915). jag håller på att måla och vill göra det så autentiskt som möjligt -är det Linoljefärg som är det mest korrekta att använda?

Ett av rummen jag ska måla tak och lister är sovrum. Jag har skrapat fram färg på dörrkarm som är någon typ ag grön nyans, i taket och på övriga lister har jag svårare att hitta färg, men har fått fram någon grå nyans, men det kan vara målat senare....Vilken färg och vilka färger rekommenderar ni att jag använder?
Tak och lister är idag målade med modernare färg, jag har skrapat bort det som är löst, men det är inte skrapat in till trä, färgen är idag ganska blank - går detta att måla direkt på efter tvätt med målartvätt?

jag har en liten nybyggdhall där jag ska måla gipsskivor och lister, dörrkarmar mm för första gången. Vilken typ av färg rekommenderar ni här?

Kommentarer

  • Hej,

    Tyvärr har vi endast möjlighet att svara på frågor gällande våra specifika produkter i detta forum. Under kategorin Byggnadsvård - Gör det själv på vår hemsida kan du söka bland våra artiklar för att finna information, tips och råd och inspiration.

    Är du medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen ? Då har du möjlighet att rådfråga ditt länsombud eller komma i kontakt med en lokal konsult som kan hjälpa dig med färgsättning och annat. Det ingår väldigt många förmåner i ett årsmedlemskap utöver prenumeration på deras tidning Byggnadskultur och rådgivning, till exempel inbjudan till föreläsningar och kurser samt rabatt i byggnadsvårdsbutiker över landet. Vi rekommenderar varmt ett medlemskap.

    Stort lycka till och välkommen tillbaka!
    Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.