Till senaste kommentaren

Renovera ett byggnadsminne - tips på hantverkare?

Hej, vi ska renovera ett byggnadsminne och undrar om ni har tips på någon firma som arbetar med 1700-talstekniker, snickeri, måleri, mureri mm? Det handlar om en stor renovering så det kommer behövas mycket material som vi kan inhandla från er.


Kommentarer

 • Hej,

  Ni vet säkert redan att ni behöver få tillstånd och gå via länsstyrelsen i ert län för att kunna renovera ett sk byggnadsminne. Det kan även vara så att ni har rätt till stöd beroende på typ av renovering/restaurering?

  Mitt råd att att ni börjar med att kontakta en byggnadsantikvarie. På föreningen SPBA's hemsida - Sveriges Praktiserande byggnadsantikvarier - hittar ni en kontaktlista uppdelad i län. Det är bra om ni kan få hjälp från en byggnadsantikvarie med att upprätta en övergripande åtgärdsplan innan ni till exempel ansöker om bygglov eller ekonomiskt stöd från Länsstyrelsen.

  Ni kan även kontakta ert länsombud. Som medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen får du möjlighet att ställa frågor till ditt länsombud och deras experter. Kontaktuppgifter finner du påSvenska byggnadsvårdsföreningens hemsida.

  Ditt länsombud och/eller byggnadsantikvarie kan även guida dig vidare till lokala byggnadvårdsnätverk. Generellt skulle jag säga att du nog behöver anlita ett flertal specialister för ett sådant omfattande projekt.
  Amelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.