Bryta 7% järnoxidgul

Jag är så trög! Vill måla köket i järnoxidgul 7 %. Har köpt vit 0,9 l, vit 2,7 l och järnoxidgul 0,2 l. Nu står det still i huvudet! Hur ska jag blanda för att få den 7%- iga gula färgen? Förstår inte varför jag köpt två olika burkar vita heller! Hur ska jag göra. Köket är ca 10 kvm stort. Suck...

Kommentarer

 • Hej Clarieann,

  En liter linoljefärg räcker till ca 12-15 kvm per strykning beroende på hur sugande underlaget är. Om du ska måla tre strykningar på en yta som är 10 kvm behöver du totalt mellan 2 och 2,5 liter färg. I våra burkar med vit linoljefärg har vi gjort plats för upp till 10% brytning i burken, vilket i ditt fall innebär att du kan blanda järnoxidgul direkt ner i den vita linoljefärgsburken.

  Nedan ser du hur du ska blanda till 7% järnoxidgul.

  0,9 liter linoljefärg vit + 68 ml linoljefärg järnoxidgul. I detta fall kan det vara bra att ha en färgspruta som hjälp vid dosering.

  eller

  2,7 liter linoljefärg vit + 203 ml linoljefärg järnoxidgul. För enkelhetens skull skulle jag runda ner till 200 ml, vilket betyder att du endast behöver hälla ner 0,2-litersburken direkt ner i den vita linoljefärgen.

  Lycka till!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.